Omelet met Kaas en Spek uit de Airfryer

Omelet met Kaas en Spek uit de Airfryer

Omelet met Kaas en Spek uit de Airfryer

Begin je dag goed met deze heerlijke omelet met kaas en spek, perfect bereid in de airfryer. Deze omelet is smeuïg, vol van smaak, en heeft een knapperige buitenkant. Snel, eenvoudig, en ideaal voor een voedzaam ontbijt of brunch!
Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Eieren
  • Kaas naar keuze geraspt
  • Ontbijtspek in reepjes
  • Peper en zout of andere favoriete kruiden

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.

Eieren Klutsen:

  • Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met peper, zout, of andere favoriete kruiden.

Kaas Toevoegen:

  • Voeg de geraspte kaas toe aan het geklutste ei en meng goed door elkaar.

Spek Bakken:

  • Bak het ontbijtspek in een pan totdat het knapperig is.
  • Laat het even uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.

Omelet Bereiden:

  • Giet het eimengsel in een ingevette ovenschaal die geschikt is voor de airfryer.

Spek Toevoegen:

  • Verdeel de gebakken ontbijtspek gelijkmatig over het eimengsel.

Airfryer Instellen:

  • Plaats de ovenschaal in de airfryer en bak de omelet gedurende ongeveer 10-12 minuten op 180 graden Celsius, totdat de omelet stevig en goudbruin is.

Serveren:

  • Haal de omelet uit de airfryer, snijd hem in porties en serveer warm.
  • Geniet van de smeuïge omelet met kaas en knapperig spek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een glas frisse witte wijn zoals een Chardonnay of serveer met vers geperste sinaasappelsap voor een ontbijtoptie.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Brunch / Ei / Kaas / Lunch / Ontbijt / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij