Omelet met Spinazie, Roquefort en Aardappel

Een rustieke houten tafel met een vers bereide omelet met spinazie, Roquefort en aardappelen, gegarneerd met fijngehakte peterselie. Naast de omelet liggen plakjes vers brood en een schaaltje crème fraîche. Een warme en uitnodigende Franse maaltijd.

Omelet met Spinazie, Roquefort en Aardappel

Hartige omelet met spinazie, roquefort en gebakken aardappel, een voedzaam en smakelijk gerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 100 g roquefort Danish blue of andere blauwschimmelkaas
  • 200 g spinazie
  • 3 aardappelen
  • 4 el crème fraîche
  • 50 g boter
  • Peterselie fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Was de spinazie en dep droog.
  • Smelt 25 g boter in een koekenpan en laat de spinazie ± 4 minuten slinken.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg peper, zout, crème fraîche, spinazie en kaas toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
  • Bak de aardappelen ± 10 minuten in wat boter en neem uit de pan.
  • Doe 1/4 van de aardappelen in een koekenpan, voeg 1/4 van het eimengsel toe en bak een omelet.
  • Bak zo ook de andere drie omeletten.
  • Serveer op voorverwarmde borden en strooi er peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er geroosterd brood en kruidenboter bij.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch