Omelet met Spinazie, Roquefort en Aardappel
Hartige omelet met spinazie, roquefort en gebakken aardappel, een voedzaam en smakelijk gerecht.
Ingrediënten
Instructies
- Was de spinazie en dep droog.
- Smelt 25 g boter in een koekenpan en laat de spinazie ± 4 minuten slinken.
- Klop de eieren los in een kom en voeg peper, zout, crème fraîche, spinazie en kaas toe.
- Roer goed door elkaar.
- Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
- Bak de aardappelen ± 10 minuten in wat boter en neem uit de pan.
- Doe 1/4 van de aardappelen in een koekenpan, voeg 1/4 van het eimengsel toe en bak een omelet.
- Bak zo ook de andere drie omeletten.
- Serveer op voorverwarmde borden en strooi er peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er geroosterd brood en kruidenboter bij.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g