Omeletpizza met tomaat

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • zout
  • peper
  • boter voor het bakken
  • 100 g mozzarella of feta
  • 125 g kleine tomaten
  • 1 gele paprika
  • 40 g gevulde groene olijven
  • 1 eetlepel oreganoblaadjes en/of basilicum

Instructies

  • Splits twee eieren in wit en dooier.
  • Klop de twee hele eieren met de twee dooiers los met¼ theelepel zout.
  • Sla de overgebleven eiwitten stijf en schep ze luchtig door het eiermengsel.
  • Snijd de mozzarella of feta in kleine stukjes.
  • Was de tomaatjes en snijd grotere exemplaren in plakjes; halveer kleine exemplaren.
  • Maak de paprika schoon, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd hem in stukjes.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan, schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet op een laag vuur ± 4 minuten tot het ei enigszins is gestold.
  • Verdeel de mozzarella of feta, de tomaat, de paprika en de olijven over de omelet en bak de omelet ± 6 minuten tot het ei is gestold en mooi glanst.
  • Garneer met oreganoblaadjes en/of fijngeknipte basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u een Amerikaanse pancakepan, bak dan mini-omeletjes en serveer er drie per persoon.

Variatietip:

Kies als beleg voor blokjes courgette, roosjes broccoli enzovoorts.

Info:

Kies voor de tomaat eens voor de smakelijke zoete Tasty Tom-tomaat. Bijna geheel biologisch geteeld met een opbrengst van zo'n 35 kilo per vierkante meter tegen een opbrengst van zo'n 55 kilo voor een gewone tomaat. Vandaar dat ze ook wat duurder zijn. Wist u trouwens dat wij Nederlanders maar ruim 1 kg tomaten per hoofd van de bevolking per jaar consumeren en dat dit inclusief tomaten in blik en tomatenketchup is, terwijl toch bekend is dat de tomaat een supergezonde vruchtgroente is, boordevol vitamines en mineralen?
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Pizza