Omeletpizza met tomaat
Ingrediënten
Instructies
- Splits twee eieren in wit en dooier.
- Klop de twee hele eieren met de twee dooiers los met¼ theelepel zout.
- Sla de overgebleven eiwitten stijf en schep ze luchtig door het eiermengsel.
- Snijd de mozzarella of feta in kleine stukjes.
- Was de tomaatjes en snijd grotere exemplaren in plakjes; halveer kleine exemplaren.
- Maak de paprika schoon, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd hem in stukjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan, schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet op een laag vuur ± 4 minuten tot het ei enigszins is gestold.
- Verdeel de mozzarella of feta, de tomaat, de paprika en de olijven over de omelet en bak de omelet ± 6 minuten tot het ei is gestold en mooi glanst.
- Garneer met oreganoblaadjes en/of fijngeknipte basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een Amerikaanse pancakepan, bak dan mini-omeletjes en serveer er drie per persoon.