Omelettaartjes
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 3 artisjokharten blik
- 15 g basilicum6 eieren M
- ½ bekertje slagroom à 125 ml
- zeezout
- versgemalen peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 g zongedroogde tomatentapenade bakje
- 30 g rucolasla
Instructies
- Artisjokharten en basilicum heel fijn hakken.
- In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
- Artisjok en basilicum erdoor roeren.
- In kleine koekenpan (ca. 20 cm) 1/2 eetlepel olijfolie verhitten. 1/6 deel van eimengsel over pan laten uitvloeien.
- Op matig hoog vuur omelet bakken tot bovenkant bijna droog is.
- Op bord laten glijden en bestrijken met 1/5 deel van tapenade.
- Op zelfde manier nog 5 omeletten bakken.
- Elk omelet op andere omeletten leggen en bestrijken met tapenade.
- Bovenste omelet niet bestrijken met tapenade, geheel iets aandrukken. Omelettaartje laten afkoelen tot lauwwarm en in 12 puntjes snijden.
- Rucola over platte schaal verdelen.
- Omelettaartje erop zetten.
Voedingswaarden
Calories: 125 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g