Omelettaartjes

Omelettaartjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 artisjokharten blik
  • 15 g basilicum6 eieren M
  • ½ bekertje slagroom à 125 ml
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g zongedroogde tomatentapenade bakje
  • 30 g rucolasla

Instructies

  • Artisjokharten en basilicum heel fijn hakken.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Artisjok en basilicum erdoor roeren.
  • In kleine koekenpan (ca. 20 cm) 1/2 eetlepel olijfolie verhitten. 1/6 deel van eimengsel over pan laten uitvloeien.
  • Op matig hoog vuur omelet bakken tot bovenkant bijna droog is.
  • Op bord laten glijden en bestrijken met 1/5 deel van tapenade.
  • Op zelfde manier nog 5 omeletten bakken.
  • Elk omelet op andere omeletten leggen en bestrijken met tapenade.
  • Bovenste omelet niet bestrijken met tapenade, geheel iets aandrukken. Omelettaartje laten afkoelen tot lauwwarm en in 12 puntjes snijden.
  • Rucola over platte schaal verdelen.
  • Omelettaartje erop zetten.

Voedingswaarden

Calories: 125 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch