Ongol-ongol

dobbelsteentjespudding in kokos
Da's nu een lekker toetje voor na het lekkere eten. Maar..... natuurlijk ook lekker bij de thee of bij de koffie toebroek.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje hunkweemeel
  • ½ liter water
  • 200 gr. goela djawa
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gr. geraspte kokos.

Instructies

  • Doe het meel in een kom en roer er 1 dl water door, zodat er een glad papjes ontstaat.
  • Breng dan de rest van het water met de goela djawa, de vanillesuiker en het zout al roerend aan de kook.
  • Roer – van het vuur –Roer het meelpapje door de siroop.
  • Breng het geheel, nog steeds roerende, aan de kook op een zacht vuurtje.
  • Laat het mengsel al roerend ongeveer 5 minuutjes lekker pruttelen.
  • Neem de pan daarna van het vuur.
  • Bekleed een ondiepe schaal met folie en schenk het puddingmengsel erin.
  • Laat het mengsel opstijven. (vreemd maar waar...buiten de koelkast! )
  • Stort de pudding op een platte schaal en verwijder de folie.
  • Snij de pudding in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
  • Strooi nu de kokos in een diep bord en wentel daarin de puddingblokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

(hunkweemeel is een aromatische meelsoort, gemaakt van katjangidjobonen; gewoon te koop in een toko) trouwens....dit kan ook met gewoon maizena gemaakt worden maar, is dan wel minder lekker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Indonesië