Ongol-ongol
dobbelsteentjespudding in kokosDa's nu een lekker toetje voor na het lekkere eten. Maar..... natuurlijk ook lekker bij de thee of bij de koffie toebroek.
Ingrediënten
- 1 pakje hunkweemeel
- ½ liter water
- 200 gr. goela djawa
- 1 zakje vanillesuiker
- ¼ theelepel zout
- 100 gr. geraspte kokos.
Instructies
- Doe het meel in een kom en roer er 1 dl water door, zodat er een glad papjes ontstaat.
- Breng dan de rest van het water met de goela djawa, de vanillesuiker en het zout al roerend aan de kook.
- Roer – van het vuur –Roer het meelpapje door de siroop.
- Breng het geheel, nog steeds roerende, aan de kook op een zacht vuurtje.
- Laat het mengsel al roerend ongeveer 5 minuutjes lekker pruttelen.
- Neem de pan daarna van het vuur.
- Bekleed een ondiepe schaal met folie en schenk het puddingmengsel erin.
- Laat het mengsel opstijven. (vreemd maar waar...buiten de koelkast! )
- Stort de pudding op een platte schaal en verwijder de folie.
- Snij de pudding in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
- Strooi nu de kokos in een diep bord en wentel daarin de puddingblokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
(hunkweemeel is een aromatische meelsoort, gemaakt van katjangidjobonen; gewoon te koop in een toko) trouwens....dit kan ook met gewoon maizena gemaakt worden maar, is dan wel minder lekker.