Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 100 gram roomkaas
- 3 grote eieren
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met bakspray of boter.
- Pak nu 2 kommen en splits daarin de eieren.
- De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.
- Voeg het snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer.
- Voeg de roomkaas en de tl bakpoeder bij de eigelen en mix tot een glad en luchtig geheel.
- Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit.
- Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje.
- Spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd.
- Dan kan je weer wat van het eimengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd.
- De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.
- Schep 6 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken.
- Bak de oopsies 25 tot 30 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven