Oostendse Langoustines

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 langoustines 6 per persoon
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel bloem
  • een klein beetje melk
  • ¼ liter blond bier
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Ontdoe de langoustines van het schild.
  • Maak in een pan een saus van de boter, de bloem, zout en peper en laat de saus gaar worden met een scheutje lauwe melk.
  • Roer voortdurend met een houten lepel.
  • Voeg beetje bij beetje het bier toe en blijf roeren tot een gladde, gebonden saus is
  • ontstaan.
  • Voeg nu het losgeklopte eigeel toe en blijf roeren.
  • Sla het eiwit stijf, voeg het aan de saus toe en meng alles goed door elkaar.
  • Al deze handelingen moeten op zeer laag vuur geschieden.
  • Kunt u uw vuur niet laag genoeg krijgen, bereid de saus dan au bain-marie.
  • Voeg aan de saus, die nu gereed is, de schoongemaakte langoustines toe.
  • Zet de pan nog enkele ogenblikken op zacht vuur en laat alles goed warm worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de langoustines met plakjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België