Oostendse Langoustines
Ingrediënten
Instructies
- Ontdoe de langoustines van het schild.
- Maak in een pan een saus van de boter, de bloem, zout en peper en laat de saus gaar worden met een scheutje lauwe melk.
- Roer voortdurend met een houten lepel.
- Voeg beetje bij beetje het bier toe en blijf roeren tot een gladde, gebonden saus is
- ontstaan.
- Voeg nu het losgeklopte eigeel toe en blijf roeren.
- Sla het eiwit stijf, voeg het aan de saus toe en meng alles goed door elkaar.
- Al deze handelingen moeten op zeer laag vuur geschieden.
- Kunt u uw vuur niet laag genoeg krijgen, bereid de saus dan au bain-marie.
- Voeg aan de saus, die nu gereed is, de schoongemaakte langoustines toe.
- Zet de pan nog enkele ogenblikken op zacht vuur en laat alles goed warm worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de langoustines met plakjes citroen.