Oosterse bleekselderij in sojasaus
Een pittig en smaakvol bijgerecht met knapperige bleekselderij en een rijke taotjosaus.
Equipment
- Wok of grote koekenpan
- mes
Ingrediënten
- 1 struik bleekselderij
- 2 theelepels sesamolie
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 eetlepels droge sherry
- 5 eetlepels taotjo gefermenteerde sojabonenpasta
- 1 rode peper zonder zaadjes, in schijfjes gesneden
- 4 eetlepels water
Instructies
- Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 3 cm.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de sesamolie, knoflook, rode peper en bleekselderij toe.
- Roerbak de bleekselderij tot deze beetgaar is, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de droge sherry, taotjo en water toe aan de pan.
- Roerbak verder tot de bleekselderij gaar is en de saus iets is ingedikt, ongeveer 3-5 minuten.
- Schep de groente op een serveerschaal en serveer warm als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Strooi wat geroosterde sesamzaadjes over de bleekselderij voor extra smaak en crunch.
Wijnadvies:
Een licht en fris Aziatisch bier zoals een Tsingtao zou goed samengaan met de pittige smaak van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g