Oosterse bleekselderij in sojasaus

Oosterse bleekselderij in sojasaus

Een pittig en smaakvol bijgerecht met knapperige bleekselderij en een rijke taotjosaus.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Wok of grote koekenpan
  • mes

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 theelepels sesamolie
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 5 eetlepels taotjo gefermenteerde sojabonenpasta
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in schijfjes gesneden
  • 4 eetlepels water

Instructies

  • Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sesamolie, knoflook, rode peper en bleekselderij toe.
  • Roerbak de bleekselderij tot deze beetgaar is, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de droge sherry, taotjo en water toe aan de pan.
  • Roerbak verder tot de bleekselderij gaar is en de saus iets is ingedikt, ongeveer 3-5 minuten.
  • Schep de groente op een serveerschaal en serveer warm als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Strooi wat geroosterde sesamzaadjes over de bleekselderij voor extra smaak en crunch.
Wijnadvies:
Een licht en fris Aziatisch bier zoals een Tsingtao zou goed samengaan met de pittige smaak van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Azië / China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch