Oosterse bonenschotel met spek, gehakt en nasikruiden

Indonesische bonenschotel met gehakt, spek en groenten in een kruidige saus met nasikruiden, ketjap manis en sambal – een gekruide bonenschotel recept boordevol smaak, geserveerd met rijst en komkommersla.

Oosterse bonenschotel met spek, gehakt en nasikruiden

Een hartige Oosterse bonenschotel vol groenten, spek en gehakt, op smaak gebracht met nasikruiden, ketjap en sambal. Comfortfood met pit!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine pot bruine bonen
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 teentje knoflook klein, fijngesneden
  • 100 g champignons in plakjes
  • 100 g taugé
  • 15 g boter
  • 200 g gekruid gehakt
  • 250 g prei in ringen
  • 75 g Zeeuws spek in blokjes
  • 1 ui klein, gesnipperd
  • 1 zakje nasikruiden
  • Ketjap manis naar smaak
  • Sambal naar smaak

Instructies

  • Wel de nasikruiden volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de knoflook en ui.
  • Voeg het gehakt en Zeeuws spek toe en bak deze rul en goudbruin.
  • Voeg de prei, paprika en champignons toe.
  • Roer de gewelde nasikruiden erdoor.
  • Laat het geheel met deksel op de pan 10 minuten zachtjes garen.
  • Voeg daarna de bruine bonen en taugé toe.
  • Warm het gerecht goed door.
  • Breng op smaak met ketjap manis en sambal.
  • Serveer eventueel met frisse komkommersla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met witte rijst of nasi, en frisse komkommersla met azijn en sesamzaadjes.
Wijnadvies:
Combineer met een licht gekoelde rode wijn of een kruidige rosé.

Voedingswaarden

Calories: 412 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 27 g | Vet: 26 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stoofpot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië