Oosterse bonenschotel met spek, gehakt en nasikruiden
Een hartige Oosterse bonenschotel vol groenten, spek en gehakt, op smaak gebracht met nasikruiden, ketjap en sambal. Comfortfood met pit!
Ingrediënten
- 1 kleine pot bruine bonen
- 1 paprika in blokjes
- 1 teentje knoflook klein, fijngesneden
- 100 g champignons in plakjes
- 100 g taugé
- 15 g boter
- 200 g gekruid gehakt
- 250 g prei in ringen
- 75 g Zeeuws spek in blokjes
- 1 ui klein, gesnipperd
- 1 zakje nasikruiden
- Ketjap manis naar smaak
- Sambal naar smaak
Instructies
- Wel de nasikruiden volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg het gehakt en Zeeuws spek toe en bak deze rul en goudbruin.
- Voeg de prei, paprika en champignons toe.
- Roer de gewelde nasikruiden erdoor.
- Laat het geheel met deksel op de pan 10 minuten zachtjes garen.
- Voeg daarna de bruine bonen en taugé toe.
- Warm het gerecht goed door.
- Breng op smaak met ketjap manis en sambal.
- Serveer eventueel met frisse komkommersla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met witte rijst of nasi, en frisse komkommersla met azijn en sesamzaadjes.
Wijnadvies:
Combineer met een licht gekoelde rode wijn of een kruidige rosé.
Voedingswaarden
Calories: 412 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 27 g | Vet: 26 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g