Oosterse Stamppot met Zoete Aardappel, Paksoi en Kip
Een verrassend oosterse stamppot met romige zoete aardappel, knapperige paksoi en kruidig gebakken kip, afgewerkt met koriander.
Equipment
Ingrediënten
- 1½ kg zoete aardappelen geschild en in stukken
- 2 struiken paksoi in repen
- 400 g kipfilet in reepjes
- 2 eetlepels oosterse roerbakolie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 dl melk
- 2 eetlepels boter
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Enkele korianderblaadjes ter garnering
Instructies
- Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de kipreepjes goudbruin en gaar.
- Voeg de ketjap en tomatenpuree toe en roer goed door.
- Laat even sudderen.
- Kook de zoete aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
- Giet af en stamp de aardappelen grof.
- Voeg melk en boter toe en meng tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de paksoi door de puree en warm alles goed door.
- Verdeel de stamppot over kommen en leg de kipreepjes erop.
- Garneer met korianderblaadjes en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een handje geroosterde cashewnoten of een lepel frisse yoghurt.
Wijnadvies:
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoete aardappel en de kruidige kip.
Voedingswaarden
Calories: 610 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 12 g