Oosterse Stamppot met Zoete Aardappel, Paksoi en Kip

Een rustieke foto van stamppot met zoete aardappel, paksoi en kip, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge puree van zoete aardappel vormt een levendige oranje basis, gemengd met knapperige repen paksoi voor een lichte, frisse textuur. Malse, goudbruine kipreepjes, geglazuurd met ketjap manis en tomatenpuree, zijn bovenop gerangschikt. Een snufje verse koriander voegt een aromatische finishing touch toe. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra paksoi en een schaaltje saus, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Oosterse Stamppot met Zoete Aardappel, Paksoi en Kip

Een verrassend oosterse stamppot met romige zoete aardappel, knapperige paksoi en kruidig gebakken kip, afgewerkt met koriander.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg zoete aardappelen geschild en in stukken
  • 2 struiken paksoi in repen
  • 400 g kipfilet in reepjes
  • 2 eetlepels oosterse roerbakolie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels boter
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Enkele korianderblaadjes ter garnering

Instructies

  • Verhit de roerbakolie in een koekenpan en bak de kipreepjes goudbruin en gaar.
  • Voeg de ketjap en tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Laat even sudderen.
  • Kook de zoete aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
  • Giet af en stamp de aardappelen grof.
  • Voeg melk en boter toe en meng tot een smeuïge puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de paksoi door de puree en warm alles goed door.
  • Verdeel de stamppot over kommen en leg de kipreepjes erop.
  • Garneer met korianderblaadjes en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een handje geroosterde cashewnoten of een lepel frisse yoghurt.
Wijnadvies:
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoete aardappel en de kruidige kip.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden