Opgeblazen pudding uit de Kempen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 4 eetlepels fijne suiker
  • 4 eetlepels rijstgriesmeel
  • 3 eieren
  • poedersuiker

Instructies

  • Breng ¾ liter melk aan de kook.
  • Los de suiker en de rijstgriesmeel in de rest van de melk op en voeg dit al roerend aan de kokende melk toe.
  • Laat dit goed doorkoken en roer er dan één voor één de eigelen door.
  • Klop het eiwit tot sneeuw en meng die door de pudding.
  • Beboter een vuurvaste schotel, bestrooi de oppervlakte met suiker en vul de schotel met de samenstelling.
  • Plaats de schotel 20 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
  • Bestrooi de pudding na de baktijd met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst België