Oranje Tompouce - Perfect voor Elk Oranje Feest
Deze feestelijke oranje tompoucen met romige vanillecrème en knapperig bladerdeeg zijn perfect voor Koningsdag of elke andere oranje gelegenheid. Een heerlijke traktatie die zeker indruk zal maken!
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 250 ml melk
- 500 ml slagroom
- 200 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 pakje gelatine
- Oranje levensmiddelen kleurstof
Instructies
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Bereid de vanillepuddingpoeder met de melk volgens de beschrijving op de verpakking.
- Meng de uitgeknepen gelatine door het warme vanillemengsel en laat de pudding afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en meng deze door het afgekoelde mengsel.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het bladerdeeg, inclusief bakpapier, uit op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Bedek beide bladerdeeglappen met bakpapier en leg er een bakblik bovenop om het bladerdeeg mooi plat te houden.
- Bak het deeg in ca.
- 20 minuten goudbruin en laat het vervolgens tussen de bakplaten afkoelen.
- Verdeel de vanillecrème over een bakplaat of bakblik, dek af met plastic folie en laat dit in de koelkast in ca.
- 3 uur opstijven.
- Meng de poedersuiker met het eiwit tot er een glazuur ontstaat.
- Voeg de oranje kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur bereikt.
- Bestrijk één bladerdeegplak met het glazuur en laat dit drogen.
- Leg de opgesteven vanillecrème op de andere plak bladerdeeg.
- Snijd de gekleurde bovenkant in 12 gelijke stukken en leg deze op de vanillecrème.
- Snijd de tompoucen in gelijke porties.
Notities / Tips / Wijnadvies
De tompoucen laten zich bijzonder goed snijden als je de vanillecreme laat opstijven in de vriezer. Dan voor het serveren ze laten ontdooien.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g