Ossenhaas met paddestoelen

Ossenhaas met paddestoelen

Ossenhaas met paddestoelen

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram ossenhaas
  • 500 gram gemengde paddestoelen
  • 4 st sjalotten
  • olijfolie
  • boter
  • 10 cl kalfsjus
  • 5 cl madera
  • ½ bosje bieslook
  • tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 gr.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • De koekenpan moet wel geschikt zijn om in de oven te zetten, gebruik anders een braadpan. Verwarm 1 eetlepel olie en een klontje boter.
  • Bak de ossenhaas aan alle kanten aan, met de gehalveerde sjalotten, wat tijm en zout en peper.
  • Plaats een kernthermometer in het hart van het vlees.
  • Stel de thermometer in. ,
  • Voor rood 51 graden, voor rosé is dat 53 gr.
  • Plaats de koekenpan of braadpan in de oven.
  • Zodra de gewenste garing is bereikt, haal de pan uit de oven.
  • Haal het vlees uit de pan, leg het op een bord en bedek met aluminiumfolie.
  • Deglaseer de pan met de kalfsjus en de madera.
  • Schraap met een houten lepel de aanbaksels los
  • .Bak in een koekenpan, op hoog vuur, de paddestoelen in 2 eetlepels olie.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg het gedeglaseerde toe.
  • Snijd het vlees in plakken.
  • Verdeel over de borden, samen met de sjalotten.
  • Giet wat paddenstoelensaus rond en over het vlees.
  • Garneer met de bieslook.
  • Serveer er aardappelkroketjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees