Ovengebakken ei in een potje met kip en Parmezaan
Ontwaak met een glimlach en een potje vol geluk! Dit ovengebakken ei in een potje met kip en Parmezaan is het ultieme ontbijt voor wie de dag graag begint met comfort en karakter. De romige Griekse yoghurt geeft het ei een zijdezachte structuur, terwijl de gerookte kip en Parmezaanse kaas zorgen voor een heerlijke hartige twist. Een ontbijtje waar zelfs je koffie jaloers op wordt. De Focus Keyphrase "ovengebakken ei in een potje" mag dan eenvoudig klinken, maar het resultaat is pure luxe in een miniatuurvorm!
Equipment
- braadslee
- éénpersoonssouffléschaaltjes
Ingrediënten
- 2 takjes basilicum
- 4 eieren middel
- 25 g Parmezaanse kaas versgeraspt
- 50 g gerookte kipreepjes duopak ca. 180 g
- 100 ml Griekse yoghurt bakje 150 g
- 1,5 el olijfolie extra vierge
- nootmuskaat naar smaak
- peper versgemalen, naar smaak
- zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Hak de basilicum fijn.
- Vet de souffléschaaltjes dun in met 0,5 el olijfolie.
- Verdeel de helft van de basilicum en kipreepjes over de potjes.
- Bestrooi met zout en peper.
- Breek in elk potje een ei.
- Breng de Griekse yoghurt op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep dit op de eieren.
- Verdeel de resterende kipreepjes en basilicum erover.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en druppel er wat olijfolie over.
- Zet de potjes in een braadslee en giet er een laagje kokend water in zodat de potjes voor een derde onderstaan.
- Plaats de braadslee in het midden van de oven en laat de eieren in 15 tot 18 minuten stollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd volkorenbrood en een takje verse basilicum voor extra kleur.
Wijnadvies:
Hoewel het een ontbijt is, mag je best stout zijn: een glas lichte mousserende wijn zoals prosecco past verrassend goed bij dit gerecht. Voor de nuchtere types: een versgeperste sinaasappelsap of een kruidige chai latte is een uitstekend alternatief.
Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 14 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 0.8 g