Ovenham met Romige Bieslooksaus en Geroosterde Tomaatjes

Ovenham met Romige Bieslooksaus en Geroosterde Tomaatjes

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 500 g Amerikaanse gemarineerde ham
  • 50 g verse bieslook
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Voorbereiding:

  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
  • Pers de sinaasappel uit.

Ham bereiden:

  • Bereid de ham volgens de instructies op de verpakking in de oven.

Bieslooksaus maken:

  • Terwijl de ham in de oven staat, knip 1½ zakje bieslook boven een kom van de keukenmachine fijn.
  • Voeg de pijnboompitten, 1 eetlepel sinaasappelrasp en 3 eetlepels sinaasappelsap toe en maal fijn.
  • Meng de crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.

Tomaatjes bereiden:

  • Verwarm in een koekenpan de gehalveerde cherrytomaatjes met de rest van het sinaasappelsap op hoog vuur, tot bijna al het sap verdampt is.
  • Knip de resterende bieslook fijn boven de tomaatjes.

Serveren:

  • Neem de ham uit de oven en snijd deze in dunne plakken.
  • Leg de plakken ham dakpansgewijs op een grote schaal en garneer met de warme tomaatjes.
  • Serveer de bieslooksaus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Deze ham met romige bieslooksaus en geroosterde tomaatjes past uitstekend bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir. Deze wijn heeft voldoende body om de rijke smaken van de ham en saus te complementeren zonder ze te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 21 g | Vet: 19 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij