Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
- hoge ovenschaal, inhoud ca. 4 liter
Ingrediënten
- 3 kleine koolrabi's
- 4 grote aardappels
- 100 g katenspek vleeswaren
- 1 zakje waterkers 75 g
- 4 tomaten
- 250 g zachte geitenkaas
- 2 dl slagroom
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Koolrabi's schillen en in dunne plakken snijden.
- Aardappels schoonboenen en in lengte in dunne plakken snijden.
- Katenspek in koekenpan met antiaanbaklaag uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
- Uit waterkers grove takjes verwijderen.
- Kleine hoeveelheid waterkers achterhouden voor garnering, rest fijnhakken. Tomaten wassen en in dunne plakken snijden.
- In ovenschaal met helft van ingrediënten lagen maken van aardappel, koolrabi, spek, verbrokkelde geitenkaas en waterkers.
- Herhalen met andere helft van ingrediënten.
- Slagroom erover schenken.
- Ovenschotel afdekken met plakken tomaat.
- Tomaten bedruipen met olijfolie en bestrooien met zout en royaal peper. Ovenschaal ca. 1 uur in midden van oven zetten, tot alle groenten gaar zijn. Garneren met achtergehouden waterkers.