Ovenschotel met kip, aardappel en Hollandse groenten

Hartige ovenschotel met kipfilet, aardappelblokjes, Hollandse roerbakgroenten en romige saus, afgetopt met gesmolten kaas, geserveerd in een ovenschaal op een rustieke houten tafel – makkelijk recept voor elke dag.

Ovenschotel met kip, aardappel en Hollandse groenten

Een hartige ovenschotel met kip, aardappel, roerbakgroenten en romige saus, gegratineerd met kaas. Een makkelijk recept voor elke dag.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 potten Aardappel Anders
  • 400 g Hollandse roerbakgroente
  • 400 g kipfilet in kleine stukjes
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • Zout

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in water met zout in ongeveer 10 minuten gaar en giet af.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip al omscheppend bruin.
  • Voeg de roerbakgroenten en het paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten.
  • Schep de Aardappel Anders saus en de aardappelblokjes door het kip-groentemengsel.
  • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
  • Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C tot de bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse witlofsalade met stukjes ananas voor extra contrast in smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais Mâchon past uitstekend bij de milde smaken van deze ovenschotel.

Voedingswaarden

Calories: 612 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 31 g | Vet: 35 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Ovenschotel / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden