Ovenschotel met kipfilet, Passendalekaas en Passendalebier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 250 gr wit van prei
  • 200 gr ,winterwortelen
  • 1 takje verse tijm
  • 200 gr Passendalekaas
  • 1 flesje Passendalebier 25 cl
  • 350 gr aardappels
  • 1 dl melk
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • peper zout

Instructies

  • Snijd de kipfilet, de winterwortel en het goed gewassen en uitgelekte wit van de prei in
  • stukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en braad de stukjes kipfilet aan.
  • Zet het vuur lager, doe de stukjes winterwortel, de prei en het takje tijm erbij en stoof het in 30 minuten zacht.
  • Roer er 10 minuten voor het einde van de stooftijd het bier door en breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de aardappelen, kook ze met een snufje zout, giet ze af en pureer ze met de melk en 2 eetlepels boter.
  • Verwarm de oven voorop 200°C.
  • Verwijder het takje tijm en verdeel het kip-groentemengsel over een vuurvaste schaal.
  • Leg er de in stukken gesneden Passendalekaas op en dek af met de aardappelpuree.
  • Verdeel wat boter over de puree, verlaag de ovenstand naar 160°C,zet de schaal in het
  • midden en bak tot de bovenkant mooi lichtbruin van kleur is.
  • Verdeel het gerecht over de voorverwarmde borden en geef er een tomatensalade met plakjes komkommer en een milde mosterddressing bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Drink er een goed gekoeld glas Passendale van Brouwerij Moortgat bij.
Passendale is een blond, amber bier van brouwerij Moortgat in Breendonk, België. 6% vol.alc., 14,1 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België