Ovenschotel met kipfilet, Passendalekaas en Passendalebier
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet
- 250 gr wit van prei
- 200 gr ,winterwortelen
- 1 takje verse tijm
- 200 gr Passendalekaas
- 1 flesje Passendalebier 25 cl
- 350 gr aardappels
- 1 dl melk
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels roomboter
- peper zout
Instructies
- Snijd de kipfilet, de winterwortel en het goed gewassen en uitgelekte wit van de prei in
- stukjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en braad de stukjes kipfilet aan.
- Zet het vuur lager, doe de stukjes winterwortel, de prei en het takje tijm erbij en stoof het in 30 minuten zacht.
- Roer er 10 minuten voor het einde van de stooftijd het bier door en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de aardappelen, kook ze met een snufje zout, giet ze af en pureer ze met de melk en 2 eetlepels boter.
- Verwarm de oven voorop 200°C.
- Verwijder het takje tijm en verdeel het kip-groentemengsel over een vuurvaste schaal.
- Leg er de in stukken gesneden Passendalekaas op en dek af met de aardappelpuree.
- Verdeel wat boter over de puree, verlaag de ovenstand naar 160°C,zet de schaal in het
- midden en bak tot de bovenkant mooi lichtbruin van kleur is.
- Verdeel het gerecht over de voorverwarmde borden en geef er een tomatensalade met plakjes komkommer en een milde mosterddressing bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink er een goed gekoeld glas Passendale van Brouwerij Moortgat bij.
Passendale is een blond, amber bier van brouwerij Moortgat in Breendonk, België. 6% vol.alc., 14,1 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
Passendale is een blond, amber bier van brouwerij Moortgat in Breendonk, België. 6% vol.alc., 14,1 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.