Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 10 gram zout
- 50 gram gist
- 150 gram QS Boterstol of roomboter
- 290 gram water ongeveer
Vulling 1:
- 500 gram rozijnen
- 25 gram mix van gekonfijte citroen- en sinaasappelschil
- 75 gram noten naar keuze
Vulling 2:
- 175 gram amandelspijs
Extra:
- Roomboter om te bestrijken
- Poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel en niet te stijf deeg.
- Stop met kneden zodra het deeg glad is.
- Voeg vulling 1 toe aan het deeg en kneed het met de hand door tot goed vermengd.
- Vorm direct een bol van het deeg (opbollen).
- Dek het deeg losjes af met huishoudfolie en laat het 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
- Rol het deeg over het werkvlak en bol het weer op zoals in stap 2.
- Laat het deeg opnieuw rijzen zoals in stap 3 (20 minuten).
- Rol het deeg uit en vorm de amandelspijs tot een rol.
- Leg de spijs in de lengte op het deeg.
- Vouw het deeg vervolgens in de vorm van een stol en leg het op de bakplaat.
- Dek het deeg weer losjes af met folie en laat het ongeveer 25 minuten bij kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de stol gedurende ongeveer 40 minuten.
- Bestrijk de stol direct na het bakken dun met roomboter en bestrooi royaal met poedersuiker.