Pad Thai van Thai Kitchen Cookery Centre Chiang-Mai

Gebakken mie
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 el sojabonenolie of arachideolie.
  • 4 teentjes knoflook gepeld, geplet en gehakt
  • 1 th chilipoeder
  • 4 garnalen gepelde rauwe grote / veggie: weglaten
  • 50 gram tofu in reepjes van 1 cm
  • 1 ei / vegan: weglaten
  • 2 el nam-pla / veggie: lichte sojasaus
  • 1 tl suiker kristal
  • 3,5 dl water warm
  • 150 gram rijst noedles 2 min weken in warm water
  • 2 el pinda’s fijngehakte geroosterde
  • 1 handvol taugé
  • 2 lenteuit in ringen
  • ¼ limoen het sap ervan

Instructies

  • Doe de olie in een wok en zet deze op een matig vuur en verwarm de olie 20 sec.
  • Doe de knoflook en de chilipoeder erbij en roerbak deze tot het begint te geuren.
  • Doe de garnalen erbij en bak ze tot ze van kleur veranderen.
  • Doe nu de tofu erbij.
  • Breek nu het ei boven de wok en doe direct de nam-pla en suiker erbij.
  • Roerbak alles snel zodat het ei kruimig wordt.
  • Schuif het geheel met de spatel naar boven zodat de bodem vrij komt.
  • Giet het water op de bodem van de wok en doe de rijst-noedles erbij en kook ze gaar.
  • Voeg de pinda's en de taugé toe en roerbak alles nogmaals 20 sec. en voeg dan de lente ui toe.
  • Wanneer de rijst-noedles droog gekookt zijn draaien we het vuur uit en sprenkel het sap van de limoen over de rijst-noedles.
  • Serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot:
Voor de 'gebakken mie Thai style' moeten er 4 smaakmakers toevoegd worden om voor de juiste smaak te zorgen. Dit zijn:
1. nam-pla voor het zoute
2. suiker voor het zoete
3. limoensap of rijstazijn voor het zure
4. gedroogde chilli's voor het pikante
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand