Pad Thai van Thai Kitchen Cookery Centre Chiang-Mai
Gebakken mie
Ingrediënten
- 2 el sojabonenolie of arachideolie.
- 4 teentjes knoflook gepeld, geplet en gehakt
- 1 th chilipoeder
- 4 garnalen gepelde rauwe grote / veggie: weglaten
- 50 gram tofu in reepjes van 1 cm
- 1 ei / vegan: weglaten
- 2 el nam-pla / veggie: lichte sojasaus
- 1 tl suiker kristal
- 3,5 dl water warm
- 150 gram rijst noedles 2 min weken in warm water
- 2 el pinda’s fijngehakte geroosterde
- 1 handvol taugé
- 2 lenteuit in ringen
- ¼ limoen het sap ervan
Instructies
- Doe de olie in een wok en zet deze op een matig vuur en verwarm de olie 20 sec.
- Doe de knoflook en de chilipoeder erbij en roerbak deze tot het begint te geuren.
- Doe de garnalen erbij en bak ze tot ze van kleur veranderen.
- Doe nu de tofu erbij.
- Breek nu het ei boven de wok en doe direct de nam-pla en suiker erbij.
- Roerbak alles snel zodat het ei kruimig wordt.
- Schuif het geheel met de spatel naar boven zodat de bodem vrij komt.
- Giet het water op de bodem van de wok en doe de rijst-noedles erbij en kook ze gaar.
- Voeg de pinda's en de taugé toe en roerbak alles nogmaals 20 sec. en voeg dan de lente ui toe.
- Wanneer de rijst-noedles droog gekookt zijn draaien we het vuur uit en sprenkel het sap van de limoen over de rijst-noedles.
- Serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot:
Voor de 'gebakken mie Thai style' moeten er 4 smaakmakers toevoegd worden om voor de juiste smaak te zorgen. Dit zijn:
1. nam-pla voor het zoute
2. suiker voor het zoete
3. limoensap of rijstazijn voor het zure
4. gedroogde chilli's voor het pikante
Voor de 'gebakken mie Thai style' moeten er 4 smaakmakers toevoegd worden om voor de juiste smaak te zorgen. Dit zijn:
1. nam-pla voor het zoute
2. suiker voor het zoete
3. limoensap of rijstazijn voor het zure
4. gedroogde chilli's voor het pikante