Paddenstoelentaart met Walnotendeeg

Paddenstoelentaart met Walnotendeeg

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g walnoten
  • 200 g bloem
  • 75 g koude boter in blokjes
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien fijngesneden
  • 400 g paddestoelenmelange schoongeborsteld
  • 100 g verse peterselie fijngesneden
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • Rooster de walnoten in een antiaanbakpan tot ze licht verkleuren.
  • Laat ze afkoelen en maal ze fijn in een keukenmachine.
  • Zeef de bloem in een kom en voeg de boter, 2 theelepels zout, een ei en de gemalen walnoten toe.
  • Kneed met koele handen een soepel deeg.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm.
  • Bekleed de vorm met het deeg.
  • Bak de kale bodem 15 minuten in de oven.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze bruin zijn.
  • Meng de peterselie en de helft van de citroenrasp door het paddenstoelenmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop 3 eieren los met 1 eetlepel citroensap en de slagroom.
  • Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel het paddenstoelenmengsel erover.
  • Bak nog 20 minuten in de oven.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 12 g | Vet: 28 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Noten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch