Paddenstoelentaart met Walnotendeeg
Ingrediënten
- 50 g walnoten
- 200 g bloem
- 75 g koude boter in blokjes
- 4 eieren
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien fijngesneden
- 400 g paddestoelenmelange schoongeborsteld
- 100 g verse peterselie fijngesneden
- 125 ml slagroom
Instructies
- Rooster de walnoten in een antiaanbakpan tot ze licht verkleuren.
- Laat ze afkoelen en maal ze fijn in een keukenmachine.
- Zeef de bloem in een kom en voeg de boter, 2 theelepels zout, een ei en de gemalen walnoten toe.
- Kneed met koele handen een soepel deeg.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Bak de kale bodem 15 minuten in de oven.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze bruin zijn.
- Meng de peterselie en de helft van de citroenrasp door het paddenstoelenmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Klop 3 eieren los met 1 eetlepel citroensap en de slagroom.
- Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel het paddenstoelenmengsel erover.
- Bak nog 20 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 12 g | Vet: 28 g | Sugar: 1 g