Paddestoelen pandan fondue
Equipment
- Chinese fonduepan
- soepkommetjes
- fondueschepnetjes
Ingrediënten
- 1 Spaans rood pepertje
- 3 verse of gedroogde pandanbladeren
- 1 el oestersaus
- preiringen
- peterselieblaadjes
- Spaans pepertje in ringen.
- Voor de dip:
- 500 gram rundertartaarballetjes gekruid met ui, peterselie, knoflook, zout en peper
- 500 gram verse paddestoelen oesterzwammen, shii-take, champignons, enz.
- 1 kg diverse geblancheerde groenten zoals: voorgekookte krielaardappeltjes in de schil wortel en koolreepjes, paksoi, knolselderijreepjes
- 300 gram gekookte mihoen
- 300 gram gekookte pandanrijst.
Instructies
- Verhit de olie en bak de schenkel rondom bruin.
- Voeg de soepgroenten toe.
- Bak al omscheppend op hoog vuur verder.
- Blus af met 1½ liter water, roer de aanbaksel los en breng aan de kook.
- Voeg de ui, het bouquet garni, de peperkorrels, het karwijzaad, de gember, knoflook, sojaboontjes, het pepertje en het pandanblad toe.
- Breng opnieuw aan de kook eetschuim af en toe af.
- Dek de pan af en laat de bouillon op zeer matig vuur 5 uur trekken.
- Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.
- Zeef de bouillon en laat hem tot 1 liter inkoken.
- Breng op smaak met oestersaus.
- Doe de hete bouillon over in een fonduepan.
- Voeg de prei, het Spaanse pepertje en de peterselieblaadjes toe.
- Serveer bij de bouillon een schotel met tartaarballetjes, paddestoelen en geblancheerde groenten, die in het schepnetje in de bouillon gaar moeten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij:
Pandanrijst, mihoen, ketjapsaus en Chinese chilisaus.
Verdeel aan het eind van de fondue de geurige bouillon over borden.
Verdeel aan het eind van de fondue de geurige bouillon over borden.