Pain de Boulogne met Saint Albray en zongedroogde tomaatjes
Allerhande 2002
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 25 g roomboter zachte
- 2 eetlepels tomatentapenade zongedroogde
- 200 g Saint Albray kaas
- 4 zongedroogde tomaten op olie
- 8 sneetjes Pain de Boulogne
- ½ zak botersla à 100 g
- 4 plakken Bretonse ham ca. 100 g
- 8 cherrytomaatjes
- 8 blaadjes basilicum verse
- 8 zwarte olijven zonder pit
Instructies
- In kom boter en tapenade tot smeuïg mengsel roeren.
- Saint Albray in 8 plakken en tomaatjes in plakjes snijden.
- Sneetjes Pain de Boulogne aan één zijde dun besmeren met tomatenboter.
- Beleg achtereenvolgens 4 sneetjes brood, met boterzijde naar boven met botersla 1 plak Bretonse ham, 2 plakjes Saint Albray en reepjes zongedroogde tomaatjes.
- Sandwiches afdekken met 4 sneetjes brood met beboterde zijde naar onder.
- Aan elke satéprikker 1 cherrytomaatje, 1 blaadje basilicum en 1 zwarte olijf rijgen. Sandwiches diagonaal doorsnijden en in elke sandwich 1 prikker steken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook verfrissend met geroosterde paprika's in plaats van gedroogde tomaatjes.
Voedingswaarden:
energie 475 kcal
eiwit 25 g
koolhydraten 26 g
vet 31 g
energie 475 kcal
eiwit 25 g
koolhydraten 26 g
vet 31 g