Paksoistamppot met Hamlap en Garnalen
Een exotische stamppot met knapperige paksoi, kruidig varkensvlees en garnalen, afgemaakt met een knapperige topping van seroendeng.
Equipment
Ingrediënten
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 kleine ui fijngesneden
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels seroendeng
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 kg aardappelen geschild en in stukken
- 2 struiken paksoi in reepjes
- 2½ cm gember fijngeraspt
- 150 g garnalen
- 250 g magere hamlappen in blokjes
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember 1 minuut.
- Voeg de hamlapblokjes toe en bak ze 5 minuten goudbruin.
- Voeg de reepjes paksoi toe en roerbak ze 2 minuten mee.
- Meng de garnalen, sojasaus en sambal erdoor en houd het mengsel warm.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en het vrijgekomen vocht van het roerbakmengsel tot een smeuïge puree.
- Schep het roerbakmengsel door de stamppot en breng op smaak met zout.
- Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met seroendeng.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade en kroepoek voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van paksoi en garnalen.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 32 g | Vet: 18 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 6 g