Paling met salie uit de Polder
Ingrediënten
eventueel:
- mayonaise
Instructies
- Was de paling, dep hem droog en snijd hem in stukken van ± 4 cm.
- Versnipper een ui en stoof die in boter aan.
- Voeg er de paling aan toe en bak hem aan alle kanten goed aan.
- Giet er het water bij en kook de stukjes aal zachtjes 5 minuten.
- Haal de paling uit de pan en bind het kookvocht met het maïszetmeel dat in water is opgelost.
- Laat goed doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en voeg er de gehakte kruiden samen met de paling aan toe.
- Laat afkoelen.
- Haal de krop sla uit elkaar en was de blaadjes grondig.
- Kook de eieren hard.
- Schik de sla op een bord samen met 3 stukjes paling en een beetje saus.
- Werk af met een hardgekookt ei en kwartjes tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt er eventueel afzonderlijk mayonaise bij serveren.