Paling met salie uit de Polder

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gr schoongemaakte paling
  • 2 uien
  • peper
  • zout
  • 100 gr peterselie
  • 100 gr salie
  • 1 liter water
  • maïszetmeel
  • 60 gr boter
  • 1 krop sla
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 1 citroen

eventueel:

  • mayonaise

Instructies

  • Was de paling, dep hem droog en snijd hem in stukken van ± 4 cm.
  • Versnipper een ui en stoof die in boter aan.
  • Voeg er de paling aan toe en bak hem aan alle kanten goed aan.
  • Giet er het water bij en kook de stukjes aal zachtjes 5 minuten.
  • Haal de paling uit de pan en bind het kookvocht met het maïszetmeel dat in water is opgelost.
  • Laat goed doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg er de gehakte kruiden samen met de paling aan toe.
  • Laat afkoelen.
  • Haal de krop sla uit elkaar en was de blaadjes grondig.
  • Kook de eieren hard.
  • Schik de sla op een bord samen met 3 stukjes paling en een beetje saus.
  • Werk af met een hardgekookt ei en kwartjes tomaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt er eventueel afzonderlijk mayonaise bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België