Palingsoep van Astrid Veltman
Ingrediënten
Instructies
- Reinig de prei en snijd de witte stukken klein.
- Smelt 50 gr boter in een kookpan en laat hierin de stukken prei stoven zonder te kleuren.
- Voeg er na enkele minuten het bier aan toe, 1 liter water en de paling ,afgestroopt en in stukken van 4 cm gesneden.
- Kruid met peper en zout en stoof 20 minuten op een matig vuurtje met deksel.
- Haal de paling uit de pan en verwijder de graten.
- Houd de vis in een pot warm.
- Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en houd het eveneens warm.
- Reinig de blaadjes zuring en het slahart en snijd ze fijn.
- Smelt de rest van de boter en voeg de zuring, de sla en de verkruimelde sneetjes brood toe.
- Kruid met peper.
- Meng goed met een houten lepel.
- Roer er beetje bij beetje het kookvocht onder.
- Dat moet allemaal op een heel zacht vuurtje gebeuren en duurt een tiental minuten.
- Voeg tenslotte nog de eidooiers, de room en de stukken paling toe.
- Controleer of het gerecht genoeg is gekruid.
- Dien zeer warm op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om de eidooiers en de room aan het gerecht toe te voegen, helpt een foefje: klop de dooiers los en voeg onder voortdurend roeren een beetje kookvocht toe.
Giet de room erbij.
Meng dit alles door de soep, terwijl u met een houten lepel zachtjes roert.
Giet de room erbij.
Meng dit alles door de soep, terwijl u met een houten lepel zachtjes roert.