Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Beslag:
- 2 eieren
- 200 gram tarwebloem
- ½ liter beetje melk
- zout
- boter
Beleggen met:
- 4 krieleitjes
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram geraspte kaas
- 1 kleine prei
- oregano
Instructies
- Maak een beslag van bloem, eieren en melk. Voeg wat zout toe.
- Verwarm de koekenpan op laag vuur met een beetje boter.
- Snij de prei in fijne stukjes en snij de zalm in reepjes.
- Maak nu 4 pannenkoeken als volgt:
- Doe wat prei in de pan en giet wat beslag hierover.
- Draai de pan in de rondte zodat de hele bodem bedekt is met beslag.
- Strooi wat oregano en kaas over de pannenkoek.
- Breek vervolgens het eitje en leg het heel voorzichtig in het midden van de pannenkoek.
- Doe het deksel op de pan en laat het ei stollen.
- Leg de pannenkoek op een bord en beleg dan pas met de reepjes zalm.
Notities / Tips / Wijnadvies
- met meerdere koekenpannen gaat het bakken van 4 pannenkoeken sneller
- bak eventueel de eitjes apart in een pannetje, dit versnelt het proces van pannenkoeken bakken.
- bak eventueel de eitjes apart in een pannetje, dit versnelt het proces van pannenkoeken bakken.