Pannenkoek met ei, zalm en prei

Pannenkoek met ei, zalm en prei

Pannenkoek met ei, zalm en prei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Beslag:

  • 2 eieren
  • 200 gram tarwebloem
  • ½ liter beetje melk
  • zout
  • boter

Beleggen met:

Instructies

  • Maak een beslag van bloem, eieren en melk. Voeg wat zout toe.
  • Verwarm de koekenpan op laag vuur met een beetje boter.
  • Snij de prei in fijne stukjes en snij de zalm in reepjes.
  • Maak nu 4 pannenkoeken als volgt:
  • Doe wat prei in de pan en giet wat beslag hierover.
  • Draai de pan in de rondte zodat de hele bodem bedekt is met beslag.
  • Strooi wat oregano en kaas over de pannenkoek.
  • Breek vervolgens het eitje en leg het heel voorzichtig in het midden van de pannenkoek.
  • Doe het deksel op de pan en laat het ei stollen.
  • Leg de pannenkoek op een bord en beleg dan pas met de reepjes zalm.

Notities / Tips / Wijnadvies

- met meerdere koekenpannen gaat het bakken van 4 pannenkoeken sneller
- bak eventueel de eitjes apart in een pannetje, dit versnelt het proces van pannenkoeken bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken