Pappardelle met Verse Tomatensaus
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 1 rode peper
- 55 gram gepelde pistachenootjes grof gehakt
- 1 klein zakje basilicum fijngehakt
- 2 takjes munt fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram verse pappardelle koelverse pasta
- 100 gram Pardano kaas in flinters geschaafd
Instructies
- Ongeveer 1 uur van tevoren: Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water en verwijder de velletjes.
- Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd het vruchtvlees zeer fijn.
- Meng in een schaal de tomatenblokjes met de rode peper, pistachenootjes, basilicum, munt en olijfolie.
- Breng op smaak met zout en laat de smaken ongeveer 1 uur intrekken.
- Verwarm de tomatensaus vlak voor het serveren.
- Kook de pappardelle in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 4 minuten voor verse pasta.
- Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pappardelle met de flinters Pardano kaas eroverheen gestrooid.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g