Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pappardelle met Verse Tomatensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
tomaten
▢
1
rode peper
▢
55
gram
gepelde pistachenootjes
grof gehakt
▢
1
klein
zakje basilicum
fijngehakt
▢
2
takjes
munt
fijngehakt
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
250
gram
verse pappardelle
koelverse pasta
▢
100
gram
Pardano kaas
in flinters geschaafd
Instructies
Ongeveer 1 uur van tevoren: Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water en verwijder de velletjes.
Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd het vruchtvlees zeer fijn.
Meng in een schaal de tomatenblokjes met de rode peper, pistachenootjes, basilicum, munt en olijfolie.
Breng op smaak met zout en laat de smaken ongeveer 1 uur intrekken.
Verwarm de tomatensaus vlak voor het serveren.
Kook de pappardelle in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 4 minuten voor verse pasta.
Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pappardelle met de flinters Pardano kaas eroverheen gestrooid.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
20
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch