Pappardelle met Verse Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 1 rode peper
  • 55 gram gepelde pistachenootjes grof gehakt
  • 1 klein zakje basilicum fijngehakt
  • 2 takjes munt fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram verse pappardelle koelverse pasta
  • 100 gram Pardano kaas in flinters geschaafd

Instructies

  • Ongeveer 1 uur van tevoren: Kruis de tomaten in, dompel ze kort onder in kokend water en verwijder de velletjes.
  • Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd het vruchtvlees zeer fijn.
  • Meng in een schaal de tomatenblokjes met de rode peper, pistachenootjes, basilicum, munt en olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en laat de smaken ongeveer 1 uur intrekken.
  • Verwarm de tomatensaus vlak voor het serveren.
  • Kook de pappardelle in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 4 minuten voor verse pasta.
  • Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pappardelle met de flinters Pardano kaas eroverheen gestrooid.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch