Paprika met roerei

Paprika met roerei

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 250 g uien in ringen
  • 500 g paprika groen en geel in repen
  • 2 el crema van zongedroogde tomaten potje, 180 g
  • 1 laurierblad in stukjes gescheurd
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • 750 g tomaten in parten
  • 1 el suiker
  • 6 eieren
  • 25 g boter

Instructies

  • Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Schep de paprika's door de ui en bak ze 2 min. mee.
  • Voeg de crema, het laurierblad, de tijm, paprikapoeder en 100 ml water toe.
  • Leg de deksel op de pan en stoof alles zachtjes 25 minuten.
  • Voeg de tomaten en de suiker toe en breng alles aan de kook.
  • Stoof de groenten zonder deksel zachtjes 20 minuten.
  • Schep de groenten af en toe om.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop in een kom de eieren met zout en peper los.
  • Smelt in een ruime koekenpan de boter.
  • Schenk het eimengsel in de pan, laat op laag vuur de eieren al roerend met een houten spatel bijna stollen.
  • Schep het gestoofde paprikamengsel erdoor en verwarm alles nog maximaal 1 minuut.
  • Verdeel het gerecht over 4 borden.
  • Lekker met warm stokbrood of rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

De Baskische naam voor dit gerecht is piperade.
Het lange stoven geeft de paprika's hun zoete smaak.
Paprika's zijn in deze tijd van het jaar het lekkerst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch