Paprika's met gehakt en feta
Een Grieks-geïnspireerde maaltijd: gevulde paprika's met een hartige vulling van gekruid gehakt en de zoute smaak van feta. Een eenvoudig en smaakvol gerecht uit de oven, perfect voor een snelle doordeweekse avond.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de paprika en verwijder de zaadjes.
- Kook de paprikahelften in ruim water in ± 5 minuten beetgaar.
- Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Snijd de bleekselderij in blokjes.
- Schep het gesnipperde sjalotje, de bleekselderij en de Provençaalse kruiden door het gehakt.
- Pers het teentje knoflook erboven uit en laat het geheel nog ± 3 minuten sudderen.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Laat de paprikahelften uitlekken of dep ze droog.
- Zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal en schep het gehaktmengsel erin.
- Snijd de tomaat in plakjes en verdeel ze over de paprika's.
- Snijd de feta in blokjes en strooi die over de tomaat.
- Bak de paprika's ± 15 minuten in de oven tot de feta begint te kleuren.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met aardappelpuree met bosui.Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 315 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g
