Pasta met varkenshaas in rode wijn- tomatensaus
(Recept voor 4 personen en per persoon is het 10 punten)
Ingrediƫnten
- 200 gram volkoren pasta ongekookt (gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking)
- 400 gram varkenshaas in plakjes gesneden (rund, bijvoorbeeld biefstuk kan ook!)
- 250 gram kastanjechampignons (gesneden)
- 500 gram gezeefde tomaat
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 1 rode peper klein gesneden
- 1 bosje tijm alleen de afgeritste blaadjes
- 1 klein flesje 250 ml rode wijn
- 1 eetlepel(s) paprikapoeder mild of pikant
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree flinke lepel
- 1 groente bouillonblokje verkruimeld
- 3 eetlepel(s) allesbinder
- verse versgemalen peper uit de molen
- 2 koffielepels zonnebloemolie om in te bakken
- zout uit de molen
Instructies
- Kook je pasta.
- Zet alles gewassen, gesneden, afgepast en afgewogen klaar.
- Bestrooi het vlees met peper en zout uit de molen.
- Verhit een scheutje olie in een wok en laat daarin de ui, sjalot en rode peper een beetje zacht worden (een minuut of 5 op halfhoog vuur onder af en toe roeren).
- Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe en roerbak even mee op hoog vuur.
- Blus af met de helft van de wijn en voeg de champignons en de paprika toe en roerbak dat een minuut of 3.
- Voeg het vlees toe, roerbak een minuut of twee door elkaar en doe dan de paprikapoeder, tijm, de rest van de wijn en het verkruimelde bouillonblokje erbij.
- Laat dit een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
- Doe dan de gezeefde tomaat erbij en laat dit warm worden.
- Voeg als laatste de allesbinder toe en roer dit op hoog vuur goed door het gerecht.
- Doe de saus over de pasta.