Pasta uit de oven met prei en camembert

Pasta uit de oven met prei en camembert

Pasta uit de oven met prei en camembert

Het plaatje komt uit de folder van Boodschappen. Ik zou in eerste instantie dit recept maken, zoals dat daar beschreven staat. Omdat manlief voor zijn komende verjaardag alvast 2 dozen camembert had gehaald en deze was uitgelopen, heb ik deze kaas maar in deze schotel gebruikt. Héél, héél lekker.... vooral door de camembert.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 2 tomaten in plakken gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • zout
  • peper versgemalen
  • 100 gram pikante droge worst of salami / ik had van de Liddle Napoli salami of iets dergelijks of chorizo, in reepjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eieren losgeklopt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1,5 doosje camembert

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei en de tomaat met het knoflookteentje.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Meng de salami en pasta erdoor.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal. meng de crème fraîche met de eieren en de geraspte kaas en schenk dit over de pasta.
  • Snij de camembert in plakjes en leg die bovenop de schotel.
  • Zet de pastaschotel 20 minuten in het midden van de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met héél veel caloriëen (vermoed ik).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Pasta