Pastinaak Koekjes uit de Oven
Heerlijke, knapperige pastinaakkoekjes uit de oven. Perfect als bijgerecht of snack. Makkelijk te maken en ideaal voor iedere gelegenheid.
Ingrediënten
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 300 gr pastinaak
- 40 gr volkoren bloem
- 60 cl groentebouillon
- 1 ei
- Peper & zout
- Olijfolie
Instructies
- Was de pastinaak en snijd deze in schijfjes.
- Kook de pastinaak in de groentebouillon totdat deze gaar is (ca.
- 20 minuten).
- Voeg indien nodig extra vocht toe tijdens het koken.
- Pureer de pastinaak samen met het kookvocht.
- Strooi de volkoren bloem over de puree.
- Voeg het ei, peper & zout en de fijngehakte peterselie toe en meng goed.
- Vorm met natte handen koekjes van het mengsel.
- Bak de koekjes op een ingevette bakplaat in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-20 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pastinaakkoekjes als bijgerecht bij vlees of een lichte salade.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een lichte en verfrissende smaak.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g