Pastinaak Koekjes uit de Oven

Een rustieke oude houten tafel met een bord goudbruine, krokant gebakken pastinaakkoekjes uit de oven, gegarneerd met peterselie. Ernaast staat een klein kommetje dipsaus en een lichte salade.

Pastinaak Koekjes uit de Oven

Heerlijke, knapperige pastinaakkoekjes uit de oven. Perfect als bijgerecht of snack. Makkelijk te maken en ideaal voor iedere gelegenheid.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 300 gr pastinaak
  • 40 gr volkoren bloem
  • 60 cl groentebouillon
  • 1 ei
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Instructies

  • Was de pastinaak en snijd deze in schijfjes.
  • Kook de pastinaak in de groentebouillon totdat deze gaar is (ca.
  • 20 minuten).
  • Voeg indien nodig extra vocht toe tijdens het koken.
  • Pureer de pastinaak samen met het kookvocht.
  • Strooi de volkoren bloem over de puree.
  • Voeg het ei, peper & zout en de fijngehakte peterselie toe en meng goed.
  • Vorm met natte handen koekjes van het mengsel.
  • Bak de koekjes op een ingevette bakplaat in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-20 minuten of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de pastinaakkoekjes als bijgerecht bij vlees of een lichte salade.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een lichte en verfrissende smaak.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden