Pastinaak met wortelmousse

Pastinaak met wortelmousse

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 650 gr pastinaak geschild en in stukken gesneden
  • 450 gr wortel geschild en in stukken gesneden
  • 830 ml groente bouillon
  • 4 eieren
  • 225 ml room
  • zout
  • peper
  • 15 gr boter

Voor decoratie:

  • peterselieblaadjes platte

Instructies

  • Doe de groenten in 2 aparte pannen en voeg bouillon toe tot ze net onder staan.
  • Kook de groenten langzaam tot ze helamaal zacht zijn.
  • Pureer de pastinaak volledig tot een zachte puree.
  • Giet er de helft van de room en 2 eieren bij en pureer tot een geheel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe ook zo met de wortel.
  • Beboter de ramequins (180 ml inhoud).
  • Schep er in drie lagen de pastinaak en de wortel in
  • Zet de ramequins in een bak met water (au bain-marie), bedek ze met bakpapier of aluminium folie en bak dit 45 min.
  • in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  • Laat de mousse 5-10 min. afkoelen en haal ze dan uit de bak.
  • Ga met een mes langs de rand om de mousses te lossen.
  • Keer ze voorzichtig op borden en versier ze met een blaadje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch