Pastinaakpannenkoeken

Een rustieke oude houten tafel met een stapeltje goudbruine pastinaakpannenkoeken, geserveerd met een kommetje appelcompote en een lichte groene salade. Een vork en een linnen servet liggen ernaast in een warme, huiselijke setting.

Pastinaakpannenkoeken

Geniet van deze heerlijke pastinaakpannenkoeken, perfect als bijgerecht of als gezonde snack. De combinatie van pastinaak en pannenkoekenbeslag is een verrassende smaakmaker!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bord
  • Lepel
  • messen
  • Ovenschaal (optioneel)
  • Pannetje

Ingrediënten

  • Pastinaak 250 g
  • Pannenkoekenbeslag 1 portie

Instructies

  • Snijd een schoongemaakte pastinaak in stukken.
  • Kook de pastinaak in een weinig water in 10 minuten gaar.
  • Pureer de gekookte pastinaak of gebruik een vork om deze fijn te prakken.
  • Maak een lekker pannenkoekenbeslag naar wens.
  • Voeg de pastinaakpuree toe aan het pannenkoekenbeslag.
  • Klop het beslag goed door.
  • Bak de pannenkoeken in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de pastinaakpannenkoeken met een frisse salade of een beetje appelcompote voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de milde smaak van de pastinaak.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pannenkoeken / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch