Pastinaakpannenkoeken
Geniet van deze heerlijke pastinaakpannenkoeken, perfect als bijgerecht of als gezonde snack. De combinatie van pastinaak en pannenkoekenbeslag is een verrassende smaakmaker!
Equipment
- Bord
- Lepel
- messen
- Ovenschaal (optioneel)
- Pannetje
Ingrediënten
- Pastinaak 250 g
- Pannenkoekenbeslag 1 portie
Instructies
- Snijd een schoongemaakte pastinaak in stukken.
- Kook de pastinaak in een weinig water in 10 minuten gaar.
- Pureer de gekookte pastinaak of gebruik een vork om deze fijn te prakken.
- Maak een lekker pannenkoekenbeslag naar wens.
- Voeg de pastinaakpuree toe aan het pannenkoekenbeslag.
- Klop het beslag goed door.
- Bak de pannenkoeken in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pastinaakpannenkoeken met een frisse salade of een beetje appelcompote voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de milde smaak van de pastinaak.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g