Pastinaakrondjes met Sperziebonen
Een smaakvol bijgerecht met pastinaak en sperziebonen, perfect als aanvulling op diverse hoofdgerechten.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 85 g sperziebonen geblancheerd
- ½ pastinaak geschild en in dikke plakken gesneden
- ½ pastinaak geschild en fijn geraspt
- Ongezouten boter
- Olie
Instructies
- Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
- Leg de pastinaakrondjes in een pan en voeg water toe tot ze voor ¾ onder staan.
- Voeg een klont boter toe en kook de pastinaak 15 tot 20 minuten.
- Verhit olie in een pan en frituur de geraspte pastinaak 1 à 2 minuten.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Halveer de sperziebonen in de lengte.
- Serveer de bonen op een bord, leg daarop de pastinaakrondjes en garneer met de gefrituurde pastinaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse yoghurtdressing of een scheutje citroensap. Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Lekker met een frisse yoghurtdressing of een scheutje citroensap. Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 4 g