Pastinaakrondjes met Sperziebonen

Een rustiek opgemaakt bord met dikke plakken gekookte pastinaak, sperziebonen en krokant gebakken geraspte pastinaak, geserveerd op een houten tafel met een frisse yoghurtdressing en een glas witte wijn.

Pastinaakrondjes met Sperziebonen

Een smaakvol bijgerecht met pastinaak en sperziebonen, perfect als aanvulling op diverse hoofdgerechten.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 85 g sperziebonen geblancheerd
  • ½ pastinaak geschild en in dikke plakken gesneden
  • ½ pastinaak geschild en fijn geraspt
  • Ongezouten boter
  • Olie

Instructies

  • Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
  • Leg de pastinaakrondjes in een pan en voeg water toe tot ze voor ¾ onder staan.
  • Voeg een klont boter toe en kook de pastinaak 15 tot 20 minuten.
  • Verhit olie in een pan en frituur de geraspte pastinaak 1 à 2 minuten.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Halveer de sperziebonen in de lengte.
  • Serveer de bonen op een bord, leg daarop de pastinaakrondjes en garneer met de gefrituurde pastinaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse yoghurtdressing of een scheutje citroensap.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch