Patrijs zoals in St. Hubert

Patrijs zoals in St. Hubert

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 patrijzen ½ per persoon
  • 200 gr gerookt spek
  • 200 gr Ardeense ham
  • 50 gr reuzel
  • 100 gr boter
  • 1 groene kool
  • 2 uien
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladen
  • ¾ liter donker abdijbier
  • geraspte nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Halveer de patrijzen.
  • Doe de reuzel in een pan en laat deze op laag vuur uitsmelten.
  • Voeg de patrijsdelen toe en laat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
  • Maak de kool schoon en snijd deze grof in stukken.
  • Doe de groente in 1 liter kokend water met weinig zout, laat de kool op hoog vuur enkele seconden blancheren en giet het water af.
  • Druk de kool goed uit om zoveel mogelijk water af te voeren.
  • Doe de boter, de in blokjes gesneden ham, het in blokjes gesneden spek, de schoongemaakte en in ringen gesneden uien, de tijm en de laurier in een vuurvaste schaal.
  • Voeg de helft van de kool toe, leg de patrijzen daarop en de rest van de kool daaroverheen.
  • Kruid met zout, peper en wat geraspte nootmuskaat.
  • Schenk tenslotte het bier over het gerecht en doe een deksel op de schotel.
  • Laat het geheel in een matigwarme oven ± 2 uur stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smaak eventueel nog af met zout en peper en serveer het gerecht zeer warm met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België