Pavlova met aardbeien
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1½ tl citroensap
- 175 g fijne suiker
- 2 tl maizena gezeefd
- 250 g aardbeien
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 passievruchten
Instructies
Voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 150°c Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat.
- Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met 1tl citroensap stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is.
- Klop de maizena door de eiwitten.
- Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim 1 uur.
- Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
- Bereiden
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in dunne plakjes, druppel er de resterende½ tl citroensap over.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Leg de pavlova op een schaal en schep de slagroom in de holte.
- Strooi de plakjes aardbei over de slagroom.
- Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees over de aardbeien.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit nagerecht is een ode aan de Russische danseres Anna Pavlova.
Zowel Australië als Nieuw-Zeeland beweert dat het recept daar is bedacht.
Zowel Australië als Nieuw-Zeeland beweert dat het recept daar is bedacht.