Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 gram abrikozen
- 100 gram pecannoten
- 10 gram biggareaux
- 50 gram rozijnen
- 50 gram sukade
- 350 gram bloem
- 2 eetlepel basterdsuiker
- 1 theelepel zout
- 75 gram boter
- 2 ei
- 1 deciliter karnemelk
- 2 eetlepel melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Snijd de abrikozen in stukjes.
- Hak de pecannoten en bigarreaux fijn.
- Schep in een kom de bloem met de suiker en het zout door.
- Snijd de boter in stukjes en schep ze door het bloem.
- Wrijf het mengsel met uw vingertoppen tot het eruit ziet als broodkruim.
- Schep de abrikozen, noten, bigarreaux, rozijnen en sukade erdoor.
- Meng dan de eieren en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van circa 1 a 2 cm dik en steek er met een uitsteekvormpje (doorsnede circa 4 cm) rondjes uit.
- Leg de rondjes op een ingevette bakplaat.
- Rol restjes deeg opnieuw uit en steek ook hier weer rondjes uit.
- Bestrijk de scones met melk.
- Bak de scones in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Lekker met slagroom en (zelfgemaakte) marmelade of jam.