Pecannoten taart met chocolade, pistache en meringue

Pecannotentaart met Chocolade, Pistache en Meringue

Porties: 8
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 125 gram bloem
  • 75 gram roomboter
  • 60 gram suiker
  • 1 ei
  • Schil van 1 limoen
  • ¼ theelepel zout

Voor de vulling:

  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 70 gram suikerstroop
  • 25 gram roomboter
  • 125 gram pecannoten
  • 40 gram pistachenoten
  • 40 gram chocolade
  • Merg van 1/2 vanillestokje

Voor de garnering:

  • 75 gram eiwit
  • 125 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelen
  • 100 gram chocolade

Instructies

  • Meng de bloem, suiker, limoenrasp en zout in een kom.
  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot er een deeg ontstaat.
  • Vorm een platte ronde schijf van het deeg en laat dit 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Vet een taartvorm van 20-24 cm doorsnede in en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot 5-7 mm dikte op een met bloem bestrooide werkbank en bekleed hiermee de vorm.
  • Druk het deeg voorzichtig aan en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
  • Meng de eieren met de suiker, suikerstroop, gesmolten chocolade, boter en vanillemerg tot de suiker is opgelost.
  • Giet dit mengsel in de beklede taartvorm en verdeel hierover de pecannoten.
  • Bestrooi met pistachenoten en bak de taart in 40 minuten op 180°C.
  • Laat de taart afkoelen.
  • Voor de garnering: Klop het eiwit met de helft van de poedersuiker half stijf, voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot stijve pieken ontstaan.
  • Spuit meringue op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met gehakte amandelen.
  • Bak de meringue in 2-3 uur op 80-95°C tot deze droog is.
  • Smelt de chocolade en smeer dun uit op een plateau met bakpapier.
  • Bestrooi met gehakte pistachenoten en laat afkoelen.
  • Garneer de afgekoelde taart met geslagen room, gedroogde meringue en chocoladeschotsen.
  • Bestrooi licht met poedersuiker en cacao voor het serveren.
  • Geniet van deze heerlijke taart!

Notities / Tips / Wijnadvies

  • De taart kan worden geserveerd met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.
  • Zorg ervoor dat de meringue goed droog is voordat je het op de taart plaatst, anders wordt de taart te vochtig.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 8 g | Vet: 28 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 38 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Noten / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch