Meng de bloem, suiker, limoenrasp en zout in een kom.
Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot er een deeg ontstaat.
Vorm een platte ronde schijf van het deeg en laat dit 30 minuten in de koelkast rusten.
Vet een taartvorm van 20-24 cm doorsnede in en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
Rol het deeg uit tot 5-7 mm dikte op een met bloem bestrooide werkbank en bekleed hiermee de vorm.
Druk het deeg voorzichtig aan en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
Meng de eieren met de suiker, suikerstroop, gesmolten chocolade, boter en vanillemerg tot de suiker is opgelost.
Giet dit mengsel in de beklede taartvorm en verdeel hierover de pecannoten.
Bestrooi met pistachenoten en bak de taart in 40 minuten op 180°C.
Laat de taart afkoelen.
Voor de garnering: Klop het eiwit met de helft van de poedersuiker half stijf, voeg de rest van de poedersuiker toe en klop tot stijve pieken ontstaan.
Spuit meringue op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met gehakte amandelen.
Bak de meringue in 2-3 uur op 80-95°C tot deze droog is.
Smelt de chocolade en smeer dun uit op een plateau met bakpapier.
Bestrooi met gehakte pistachenoten en laat afkoelen.
Garneer de afgekoelde taart met geslagen room, gedroogde meringue en chocoladeschotsen.
Bestrooi licht met poedersuiker en cacao voor het serveren.
Geniet van deze heerlijke taart!
Notities / Tips / Wijnadvies
De taart kan worden geserveerd met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.
Zorg ervoor dat de meringue goed droog is voordat je het op de taart plaatst, anders wordt de taart te vochtig.