Pepesan

Pepesan

Pepesan

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 gerookte makrelen 200-250 gr
  • 2 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl kunjit kurkuma/geelwortel
  • 3 lomboks
  • 2 - 3 tl sambal
  • 2 schijfjes laos of gember
  • 1 tl asem tamarindepasta
  • 3 djeruk purut blaadjes limoenblaadjes
  • arachideolie

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Fruit de ui, knoflook, kunjit, lombok en sambal in een scheut olie. Als de uien glazig zijn, de assem en blaadjes toevoegen. Klein scheutje water erbij en voeg eventueel zout naar smaak toe, daarna ongeveer een halfuurtje laten sudderen.
  • Maak de makreel schoon. Breek in stukjes en voeg toe aan de saus.
  • Af en toe voorzichtig omscheppen en een halfuur laten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witte rijst en atjar, maar is ook geschikt als onderdeel van een rijsttafel.
Met dank aan neef Steve voor dit heerlijke recept!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Oosters