Peren-kwarktaart

Peren-kwarktaart

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • een snufje zout
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram boter
  • 1 ½ eetlepel custardpoeder
  • 1 ½ eetlepel rum
  • 450 gram magere kwark
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 3 theelepels citroenrasp
  • 750 gram niet te rijpe handperen
  • 1 ei

Instructies

  • Doe 225 gr bloem, zout, 100 gr basterdsuiker en de boter in een kom, snijd met 2 messen de boter door de bloem, kneed het tot een bal en laat die in de koelkast ± 15 minuten rusten.
  • Roer de custard, de rum en 1 1/2 eetlepel water in een kopje tot een glad papje.
  • Doe de kwark, de kaneel, 2 eetlepels basterdsuiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en de amandelen in een kom en roer dit door elkaar.
  • Schil de peren en roer die door de kwark.
  • Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bestuif het aanrecht met 2 eetlepels bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van 25
  • cm doorsnee.
  • Voorzie de vorm van een opstaande rand en schep het kwarkmengsel erin.
  • Rol de rest van het deeg weer tot een ronde lap uit en bedek de kwark hiermee.
  • Druk de zijkanten met een vork aan en bestrijk de bovenkant met het ei.
  • Bak de taart in ± 1 uur goudbruin en gaar.
  • Laat hem in de vorm afkoelen en zet hem dan in koelkast.
  • Deze kwarktaart is de dag erop nog lekkerder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart