Petit Pain met Rosbief, Komkommer en Yoghurt-Bieslooksaus

Petit pain gevuld met plakjes rosbief en een frisse komkommer-bieslook-yoghurtsalade, geserveerd op een kleurrijk bord met verse komkommer en bieslook ernaast.

Petit Pain met Rosbief, Komkommer en Yoghurt-Bieslooksaus

Een luxe petit pain met malse rosbief, frisse komkommer en een romige yoghurt-bieslooksaus. Ideaal voor een snelle, verfijnde lunch!
Porties: 1
Bereidingstijd: 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 petit pain
  • ¼ komkommer in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Boter
  • 2 plakjes rosbief of fricandeau

Instructies

  • Meng de komkommer met de bieslook door de Griekse yoghurt.
  • Voeg naar smaak versgemalen peper toe.
  • Snijd het petit pain open en bestrijk de snijvlakken dun met boter.
  • Leg de plakjes rosbief op de onderkant van het broodje.
  • Schep het komkommer-yoghurtmengsel over de rosbief.
  • Plaats de bovenkant van het broodje erop en druk licht aan.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg wat extra verse bieslook of een paar rucolablaadjes toe voor extra smaak en presentatie.
Wijnadvies:
Deze lichte en frisse sandwich past perfect bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn versterkt de smaak van de yoghurt-bieslooksaus en de malse rosbief.
 
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Ontbijt / Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden