Piccolos
Equipment
Ingrediënten
- voor 10 stuks
- 500 g tarwebloem
- 20 g verse gist
- 8 gr zout
- 300 ml ijskoud water
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine of maak het deeg op tafel.
- Meng tot er een deeg ontstaat en voeg dan het zout toe.
- Kneed intensief gedurende 18 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
- Bebloem de werktafel en laat het deeg hierop afgedekt een uurtje rijzen.
- Sla de lucht uit het deeg en verdeel in 10 gelijke delen.
- Bol elk deegstukje op en vorm ze daarna al wat langwerpig.
- Laat eventueel opnieuw 10 minuten rusten.
- Dan kan je ze nadien gemakkelijker opbollen.
- Klop de deegstukjes plat en rol ze op tot puntvormige broodjes.
- Leg op licht ingevette bakplaten of op boterpapier.
- Laat het deeg een uur rijzen op een warme tochtvrije plaats.
- Bak af in een voorverwarmde oven van 230°C gedurende 15 à 18 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Hou je van extra krokante broodjes, bestuif de broodjes dan net voor het bakken met een plantenspuit?
Perfect gebakken stokbrood, knispert en kraakt wanneer het pas uit de oven is gekomen.