Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 75 g blanke rozijnen
- 1 rode ui
- 6 zongedroogde tomaten op olie
- 4 eetlepels olie
- 200 gr couscous
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ tablet tuinkruidenbouillon
- 7,5 gr bieslook
Instructies
- In kom rozijnen 10 minuten wellen in heet water en afgieten.
- Ui pellen en snipperen.
- Tomaten droogdeppen met keukepapier en in stukjes snijden.
- In wok of ruime koekenpan olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
- Couscous en gemberpoeder al omscheppend meebakken tot korrels glanzen. Bouillontablet erboven verkruimelen en 3 dl water erover schenken.
- Rozijnen en tomaten toevoegen.
- Couscous al roerend in 5-6 minuten zachtjes gaar laten worden.
- Bieslook erboven fijn knippen en erdoor scheppen.
- Serveren bij kip en lamsvlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de zongedroogde tomaat eventueel door stukjes paprika en bak deze met de ui mee.
Vervang de rozijnen door 100 g salademix, een mengsel van rozijnen en noten.
Vervang de rozijnen door 100 g salademix, een mengsel van rozijnen en noten.
Voedingswaarden
Calories: 440 kcal | koolhydraten: 67 g | Protein: 7 g | Vet: 17 g