Pilav van couscous met rozijnen

Pilav van couscous met rozijnen

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 75 g blanke rozijnen
  • 1 rode ui
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 4 eetlepels olie
  • 200 gr couscous
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ tablet tuinkruidenbouillon
  • 7,5 gr bieslook

Instructies

  • In kom rozijnen 10 minuten wellen in heet water en afgieten.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Tomaten droogdeppen met keukepapier en in stukjes snijden.
  • In wok of ruime koekenpan olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Couscous en gemberpoeder al omscheppend meebakken tot korrels glanzen. Bouillontablet erboven verkruimelen en 3 dl water erover schenken.
  • Rozijnen en tomaten toevoegen.
  • Couscous al roerend in 5-6 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Bieslook erboven fijn knippen en erdoor scheppen.
  • Serveren bij kip en lamsvlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang de zongedroogde tomaat eventueel door stukjes paprika en bak deze met de ui mee.
Vervang de rozijnen door 100 g salademix, een mengsel van rozijnen en noten.
 

Voedingswaarden

Calories: 440 kcal | koolhydraten: 67 g | Protein: 7 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst / Zuidvruchten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch