Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 shoarmabroodje
- 1 bosuitje
- 3 gedroogde tomaatjes in olie
- 100 g paling filet gerookte
- ½ citroen
- 4 eetlepels bieslookpesto bakje
Instructies
- Pitabroodje overlangs halveren en in broodrooster roosteren.
- Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Tomaatjes in ragfijne reepjes snijden.
- Palingfilets in stukken van ca. 3 cm snijden en citroen erboven uitknijpen.
- Pitabroodjes besmeren met 2 eetlepels bieslookpesto.
- Met ¾ van uiringetjes en tomaatreepjes in midden van broodjes bergje maken.
- Palingstukken ertegenaan zetten en erop leggen.
- Rest van bieslookpesto over paling scheppen en rest van uiringetjes en tomaatreepjes erover verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.
Voedingswaarden
Calories: 375 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 14 g | Vet: 28 g