Pitatoastje met paling

Pitatoastje met paling

Pitatoastje met paling

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 shoarmabroodje
  • 1 bosuitje
  • 3 gedroogde tomaatjes in olie
  • 100 g paling filet gerookte
  • ½ citroen
  • 4 eetlepels bieslookpesto bakje

Instructies

  • Pitabroodje overlangs halveren en in broodrooster roosteren.
  • Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Tomaatjes in ragfijne reepjes snijden.
  • Palingfilets in stukken van ca. 3 cm snijden en citroen erboven uitknijpen.
  • Pitabroodjes besmeren met 2 eetlepels bieslookpesto.
  • Met ¾ van uiringetjes en tomaatreepjes in midden van broodjes bergje maken.
  • Palingstukken ertegenaan zetten en erop leggen.
  • Rest van bieslookpesto over paling scheppen en rest van uiringetjes en tomaatreepjes erover verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.
 

Voedingswaarden

Calories: 375 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 14 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Vis
Jaargetijde: Snel te maken