Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 500 gram vastkokende aardappels NA HET SCHILLEN! (in stukken gesneden)
- 100 gram babyspinazie
- 200 gram spinazie gewassen
- 75 gram rucola gesneden
- 250 gram andijvie gewassen / gesneden
- 3 kleine rode uien in halve ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 rode peper klein gesneden
- 1 vleestomaat in kleine bokjes gesneden
- 1 citroen sap van 1 halve en de rasp van de hele citroen
- 1 eetlepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 1 eetlepel(s) groentebouillonpoeder
- 150 gram geraspte kaas 30+
- peper en zout uit de molen naar smaak
- 1 eetlepel(s) becel light vloeibaar
Instructies
- Breng de aardappelen aan de kook en kook ze 15 minuten in ruim water met wat zout.
- Giet af en laat even uitdampen.
- Doe de becel in een (wok) pan en bak hierin de knoflook, de tomaat, de uienringen en de rode peper een minuut of 3 aan.
- Voeg dan al roerend beetje bij beetje alle spinazie toe tot alle spinazie op is en geslonken.
- Doe de andijvie (rauw) in een grote pan.
- Doe daarbovenop de gekookte aardappels.
- Daarbovenop de gesneden rucola, het tomaat-uienmengsel, de geraspte kaas, de sambal oelek en de mosterd.
- Voeg als laatste de babyspinazie, de citroenrasp en het citroensap toe.
- Stamp met de stamper alles goed door elkaar.
- Proef even en voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe als je dat wilt.
- Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Hou je niet van pittig, laat dan de sambal en/of de mosterd weg of halveer dat!!
Heerlijk, gegeten met een tartaartje met peper en zout, gebakken in een halve eetlepel becel light vloeibaar, 4 punten extra p.p.
Heerlijk, gegeten met een tartaartje met peper en zout, gebakken in een halve eetlepel becel light vloeibaar, 4 punten extra p.p.